Espai transformador

El projecte proposa ocupar un espai en desús, un pati interior fosc i desocupat durant anys.

La proposta obre noves possibilitats, nous recorreguts, un nou espai de centralitat, un espai de lliure apropiació, un espai de socialització,un espai que transforma la manera d’utilitzar i viure l’escola.

Un sistema constructiu prefabricat de fusta laminada CLT permet realitzar l’operació durant els dos mesos de vacances a l’estiu, deconstruint part de la façana existent per integrar el nou espai a l’escola, obrint perspectives, integrant la sala d’actes com espai d’estudi polivalent. Els dos patis resultants aporten llum i ventilació a les aules i al nou espai, s’enjardinen per naturalitzar l’espai i alimentar el freàtic existent.

Estructuralment el forjat intermedi penja de la coberta amb uns tirants que permeten alliberar la totalitat de la planta baixa i obrir un doble espai de connexió visual entre plantes. La coberta es converteix en un nou pati assolellat i connectat amb el menjador existent, podent utilitzar-lo com a menjador d’estiu.

Ubicació

C/ Jaume I, el Conqueridor, 2. Vic

Any del projecte

2021

Fotografies

© Adrià Goula