La Biblioteca. Institut Sant Miquel

La nova biblioteca és la prova pilot de la reforma global de l’institut Sant Miquel de Vic que pretén transformar radicalment l’edifici aconseguint adequar els espais a nous mètodes pedagògics i generant noves zones de lliure apropiació pels alumnes.

Es reubica la biblioteca al xamfrà de l’edifici, convertint-la en un espai principal, amb més llum i visibilitat. La biblioteca s’obre visualment al passadís i s’organitza interiorment en dos espais separats per un mur-prestatge que pivota sobre si mateix. Aquest element fa de filtre i alhora connecta una gran sala de treball-estudi  i un espai de lectura informal.

Els prestatges ressegueixen tot el perímetre i emmarquen les finestres existents proporcionant una millora climàtica i acústica de l’interior i alhora alliberen l’espai central per a aconseguir la màxima polivalència.

La utilització de materials naturals com la fusta, el control acústic i la seqüència d’espais i obertures afavoreixen el comfort i la lluminositat de la biblioteca que, amb la seva configuració, possibilita que s’utilitzi també per a altres activitats pedagògiques.

Ubicació

C/ Jaume I, el Conqueridor, 2. Vic

Any del projecte

2018

Fotografies

© Adrià Goula