CAP de Riells i Viabrea

/ en construcció

El projecte s’adapta a l’entorn natural  introduint el paisatge a l’interior de l’edifici a través d’un pati central lineal.  A banda i banda d’aquest pati, l’edifici s’organitza en dues barres paral·leles de planta baixa unides per la zona de recepció, a la vegada connectada al porxo d’accés.  Una part de l’edifici s’eleva en planta primera per ocultar i accedir a les instal·lacions de la coberta.

L’estructura de fusta natural (forjat i murs de CLT) afavoreix el comportament higrotèrmic de l’edifici, la sostenibilitat de la solució i la rapidesa i netedat del procés de construcció. Part d’aquesta estructura es deixa vista a l’interior de les sales d’espera juntament amb revestiments de fusta reciclada (OSB) per afavorir la sensació de calidesa i benestar interior.

Exteriorment les façanes es resolen amb una pell metàl·lica grecada contínua, microperforada a les zones on hi ha obertures, per treure pes a l’edifici i donar-li la qualitat d’objecte enmig de l’imponent arbrat que l’envolta.

Ubicació

C/ de baix s/n. Riells i Viabrea

Any del projecte

2018-2021

Render

© Comas-Pont Arquitectes slp

Premis

  • Primer premi – Adjudicació del projecte