Paco Candel School

Paco Candel School/ on project The building volumetry responds to the desire to optimize the spaces with their orientation, to achieve the correct function of the school program and the appearance of interstitial spaces that can be used in a flexible and inclusive way. Two parallel volumetries are proposed to locate the teaching program. The…

CAP. Olot

CAP. Olot/ on project Two programmatic volumes build the party walls and give continuity to the urban planning. In the corner, an urban space is generated as a semi-covered square that acts as the lobby of the building. Inside, a linear space distributes the program. This space opens onto the inner courtyard converted into a…

IES Vallcarca

IES Vallcarca/ on projectcomas-pont + SUMO arquitectes The building is a compact volume of 30×27 m and 5 floors located between the existing courtyard of the Pare Poveda school and the gardens of Dr. Comas i Llobera. The compact volumetry makes it possible to free up the drainage surface to the maximum and conserve part…

CAP de Riells i Viabrea

CAP de Riells i Viabrea/ in construction The project adapts to the natural environment by introducing the landscape inside the building through a linear central courtyard. Around it, the building is organized in two parallel volumes on the ground floor joined by the reception area, at the same time connected to the access porch. A…

CAP Can Llong

CAP Can Llong/ in construction The new CAP building is compoded of 4 separated volumes that contain the functional program: multipurpose area, work area and consulting rooms, that recognize the directions with which the urbanization around the Can Llong farmhouse is structured. The access from the Ronda Europa, at the southern end of the plot,…

Petit Miquel school

Petit Miquel school Located in the Vic Seminary building, cataloged as an Asset of Local Interest, the austere and monumental spaces of the building are transformed into more flexible and domestic didactic spaces. Classes are physically and visually communicated with each other and open up to circulation areas, allowing them to be used as new…

Marta Mata School

Marta Mata Schoolcomas-pont + Marc Rifà As opposed to a heterogeneous environment, we conceive a neutral aesthetically building. A homogeneous white skin, like a shell, covers the building façades; only where it bends inward appear yellow interstices, reflecting the interior luminosity and warmth. The building joins two urban plots: the garden city with single-family houses…

Manlleu market

Manlleu marketcomas-pont + Colomer-Rifà The Manlleu Market is an diaphanous plant building where natural light is the main protagonist. A unidirectional large metal structure supports a roof that folds down to different heights. Thanks to these folds, the continuous zinc skin of the roof and side façades allows the entry of natural light and a…